лікар-офтальмолог офтальмологічного центру вищої категорії АЙЛАЗ
Савинець Тетяна Володимирівна

Американська фірма EyeQue випустила пристрій для перевірки гостроти зору EyeQue Insight, який дозволяє користувачам проводити таке тестування у себе вдома. Цей прилад схожий на звичайний гаджет з віртуальної реальності. До нього прикріплюється смартфон, який дозволяє провести тестування гостроти зору так само, як ніби користувач знаходиться в великій кімнаті. Програма, що використовується в системі має версію для дітей з анімованим персонажем, який проводить дитину через весь процес скринінгу.

Цей пристрій призначений в першу чергу для батьків дітей, яким не проводять регулярне тестування зору в школі, а також є відповіддю на збільшення кількості людей з короткозорістю і дефіцитом оптометристів в багатьох частинах нашого світу.

Це вже другий прилад, розроблений EyeQue. Раніше фахівці компанії створили Personal Vision Tracker, призначений для оцінки заломлюючої здатності (рефракції) очей з метою визначення можливої короткозорості, далекозорості, астигматизму або їх різноманітних поєднань.

Обидва продукти компанії вже зареєстровані в FDA (U.S. Food and Drug Administration ‒ Управління США з контролю якості харчових продуктів, медикаментів і косметичних засобів), але не отримували попереднього узгодження на застосування. За словами представників EyeQue, оскільки за допомогою цих пристроїв проводиться оцінка параметрів рефракції та гостроти зору, але при цьому не виписується рецепт на отримання очок, цей прилад не потрапляє в категорію, для якої потрібне подальше узгодження з FDA.

Компанія EyeQue розглядає свій прилад в якості пристрою для домашнього моніторингу здоров'я, приблизно так, як ми використовуємо вдома тонометр або монітор серцевого ритму. Зараз компанія планує розширити функціональність EyeQue Insight, в тому числі дозволити користувачам отримувати з його допомогою рецепт на окуляри для читання. 

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua 
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: +38(044) 364 10 01