лікар-офтальмолог вищої категорії медичного центру АЙЛАЗ

Савинець Тетяна Володимирівна

Не дивлячись на погоду, дачний сезон залишається без змін і присутній у житті майже кожної людини. Але пам’ятайте, що обробка дерев і зачистка ділянки від бур'янів можуть зашкодити вашому зору, а звичайна робота на дачі здатна закінчитися опіком ока.

Так, якщо в око потрапив сок чистотілу, це порівнюється з хімічним опіком. Такі ж наслідки можна отримати, якщо розчин для обробки дерев потрапить в очі. В такому випадку рекомендується відтягнути верхнє повіко та акуратно зібрати залишки розчину, тому що він може бути не тільки на слизовій оболонці, але і на шкірі. А потім вже промити око під проточною водою, але не менше 15 хвилин, щоб змити залишки хімікатів.

Поради офтальмолога для тих, хто перебуває на дачі:

  • око почервоніло та слезоточить? Потрібно терміново звернутися до лікаря, інакше наслідки можуть найсерйознішими – від більма до втрати зору;
  • травмували око гілкою? Відмити бруд допоможуть кип'ячена вода або антисептик. Добре підійде хлоргексидин. Наступний крок – протизапальні очні краплі. Якщо очі болять і сильно сльозяться – терміново зверніться до лікаря-офтальмолога;
  • в око залетіла маленька комаха? Попросіть допомоги у родичів або друзів. Чистими руками слід відтягнути верхнє або нижнє повіко, в залежності від того, куди потрапила мошка, та акуратно ватною паличкою дістати її. В жодному разі не варто терти око – це може спричинити ще більше подразнення слизової оболонки. Не вийшло дістати – терміново зверніться до лікаря.

Необхідно берегти очі під окулярами або захисними масками під час роботи в саду. Піклуйтеся про свої очі навіть під час відпочинку або хатньої роботи – для всього іншого у вас є «АЙЛАЗ».

МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ! 

Задайте питання лікарю-офтальмологу 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Клініка «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01