1 з 10 дорослих – або приблизно 537 мільйонів осіб – страждає на діабет у всьому світі, й це число продовжує зростати, особливо в країнах з низьким і середнім рівнем доходів, де проживає 75% діабетиків.

Людям з діабетом потрібен постійний догляд і підтримка, щоб контролювати свій стан та уникати ускладнень, але багато з них не мають доступу до лікування. 14 листопада – Всесвітній день боротьби з діабетом, і цього року глобальна кампанія виступає за найкращий доступ до лікування діабету для всіх.

Третина людей з діабетом страждає на ту чи іншу форму діабетичних захворювань очей, що призводять до зниження зору. Завдяки ефективному лікуванню діабету, ранньому виявленню за допомогою регулярних оглядів очей і своєчасному зверненню до лікаря можна запобігти майже всім порушенням зору та сліпоті внаслідок діабетичної хвороби очей.

Однією з перших ознак діабетичних змін очей є зниження зору, тому людям з діабетом треба регулярно перевіряти свій зір і, за необхідності, звертатися до лікаря. Перевірити гостроту зору ви можете за допомогою спеціальних програм самоконтролю. Одну з таких програм пропонує клініка «АЙЛАЗ». Перевірте свій зір зараз!

Ознайомтеся з посібником «Цукровий діабет і зір», підготовленим фахівцями «АЙЛАЗу». Посібник покликаний допомогти людям, які страждають на цукровий діабет. У ньому даються відповіді на питання, що таке діабетична ретинопатія, як вона проявляється, чому призводить до погіршення зору та що треба робити для того, аби максимально довго зберегти зір і уникнути його втрати.

Якщо ви помітили, що ваш зір знизився – зверніться до спеціалізованого офтальмологічного закладу, де вам зможуть допомогти з лікуванням діабетичних захворювань очей.

Будьте здорові!

МЫ ЗНАЕМ О ЗРЕНИИ ВСЁ! 

Задайте вопрос врачу-офтальмологу 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Клиника «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua

04073, Украина, г. Киев, просп. С. Бандеры, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01