Ми роками носимо окуляри або контактні лінзи, навіть не замислюючись, що є більш комфортне та зручне життя без них. І так день за днем за звичкою вибираємо ці засоби, неначе це єдиний спосіб нормально бачити: йдемо в офіс – надягаємо окуляри, їдемо на море – міняємо на лінзи, приймаємо душ – знімаємо лінзи та окуляри тощо.

А тепер уявімо, що окуляри зламалися, а запас лінз закінчився – для когось це кінець світу, не менше. У цей момент приходить чітке усвідомлення, що така важлива функція організму, як зір, залежить не від нас, а від оптичних приладів і зовнішніх обставин. Пора взяти ситуацію у свої руки, але перед цим ми разом з вами розберемо 5 найпопулярніших страшилок про лазерну корекцію зору – дієвий спосіб позбутися поганого зору при короткозорості, далекозорості та астигматизмі.

Отже, ось 5 страшилок про лазерну корекцію, що утримують пацієнтів від гарного зору.

№1. Корекція зору – це боляче

Перед проведенням процедури вам в очі закапають знеболювальні краплі, завдяки яким під час корекції ви, можливо, відчуєте невеликий дискомфорт, що можна порівняти з попаданням піщинки в око.

№2. Корекція зору – це довго та вибиває зі звичного ритму життя

Вся процедура лазерної корекції триває близько 10-15 хвилин, після чого вам запропонують провести ще кілька годин у кімнаті відпочинку. Зазначимо, що корекція зору в нашій клініці проводиться методом «хірургія одного дня», тому залишатися в стаціонарі не потрібно. А вже наступного дня після повторного огляду лікарем-офтальмохірургом ви зможете повернутися до звичного ритму життя, дотримуючись лише деяких рекомендацій.

№3. Око може смикнутися під час операції

Всю процедуру ви перебуваєте під ретельним наглядом сучасних систем контролю, які влаштовані таким чином, що при найменшому русі ваших очей прилад припиняє роботу та відновлює через деякий час з того ж місця.

№4. Жінкам можна робити корекцію зору лише після пологів

Корекцію зору можна робити до і після пологів, тому що в ході процедури лазер діє лише на рогівку, не проникаючи у внутрішні структури ока. Адже, як відомо, основну напругу під час пологів приймає сітківка, і саме вона може постраждати через велике навантаження на організм через потуги. Тому за наявності патологій сітківки, що є відносним протипоказанням до природних пологів, необхідно провести обстеження та лікування, наприклад, лазерну коагуляцію сітківки.

№5. Через деякий час після лазерної корекції зір знову погіршиться

Під час лазерної корекції для отримання гарного зору фахівці змінюють лише форму вашої природної лінзи – рогівки. Навіть через рік її новий профіль залишиться незмінним. Але не варто забувати про інші офтальмологічні захворювання, що також впливають на якість зору, наприклад, вікову далекозорість (пресбіопію), катаракту, глаукому тощо.

Зробіть перший крок до гарного зору – запишіться на діагностику очей, на якій лікар-офтальмолог зможе поставити вам правильний діагноз і порекомендувати спосіб корекції зору, що підходить саме для вас!

 МИ ЗНАЄМО ПРО ЗІР УСЕ! 

Задайте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Клініка «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01