лікар-офтальмолог медичного центру «АЙЛАЗ»

Швиденко Олена Вікторівна

 

Розмір і форма окулярів не тільки мають відповідати вашому стилю – розмір і форма оправи мають пряме значення для вашого здоров’я.

1. Окуляри сповзають з носа, коли ви опускаєте голову

Можливо, у вас низьке перенісся. У цьому випадку надайте перевагу прямокутним окулярам або роговій оправі. Якщо у вас окуляри з носовими подушечками, спробуйте відрегулювати їх, надавивши досередини, щоб вони більш комфортно та надійно сиділи на носі.

2. Окуляри слабко прилягають у ділянці вух

У цьому випадку окуляри будуть сповзати, коли ви робите здивоване обличчя чи підіймаєте брови. Спробуйте потримати дужки під теплою водою та потім злегка відтягнути їх донизу. Також можна спробувати варіант оправи меншого розміру, що, можливо, краще підійде до особливостей вашого обличчя.

3. Окуляри залишають сліди на переніссі

Зазвичай металеві оправи мають носові подушечки для рівномірного розподілення ваги. Якщо вони встановлені неправильно, то можуть викликати дискомфортне защемлення та червоні вдавлення на шкірі після себе. Ви можете легко відрегулювати їх так, щоб вони були врівень з обличчям чи попросити вашого оптика зробити це для вас. Він же може порекомендувати вам інший матеріал носових подушечок – силікон, ацетат чи вілон.

Якщо ви помічаєте защемлення від пластикових оправ, можливо, ваша оправа занадто важка або ви маєте маленьке перенісся. Подумайте про легшу лінзу чи іншу форму оправи.

4. Окуляри залишають сліди на щоках

Тоді ваші окуляри можуть бути занадто тісними в ділянці скронь і біля вух. В цьому разі можна спробувати відрегулювати дужки, намагаючися зігнути їх догори, а не вниз. Якщо дискомфорт все ж таки залишається, вам потрібна нова оправа більшого розміру.

Неправильно підібрана оптика та міжочна відстань можуть спричиняти:

  • постійний дискомфорт і нечіткість зображення;
  • викривлення картинки та навіть косоокість;
  • втому очей під час роботи з наступним погіршенням зору;
  • запаморока, головний біль і навіть підвищення артеріального тиску.

Ось чому індивідуальний підбір окулярів настільки важливий. Перед покупкою треба пройти комплексне офтальмологічне обстеження, визначити правильність діоптрій і міжцентрової відстані. Ви отримаєте  рекомендації з вибору матеріалу для виготовлення оптичної лінзи.  Також лікар дасть пораду, чи потрібна вам адаптація до нових окулярів і скільки це може зайняти часу.

В «АЙЛАЗ-Оптиці» наші спеціалісти якісно підберуть вам оправу під параметри вашого обличчя, враховуючи всі метрики та унікальні особливості вашої фізіології й стилю.

 

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ! 

Поставте питання лікарю-офтальмологу 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Клініка «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01