лікар-офтальмолог вищої категорії медичного центру «АЙЛАЗ»

Савинець Тетяна Володимирівна

Не кожен пацієнт є спеціалістом з окулярів та при виборі оптики частіше за все ми звертаємось до консультанта або прислухаємось до поради лікаря. Сьогодні ми підготували для вас базову інформацію щодо того, які бувають лінзи для окулярів та як перевірити продукт, що вам рекомендують, на якість і відповідність саме вам. Вразьте свого консультанта досвідом та обізнаністю. Клініка «АЙЛАЗ» бажає, щоб всі наші пацієнти були максимально проінформовані та достатньо самостійні у кожному з питань здоров’я своїх очей.

6 видів лінз для окулярів

1. Афокальні лінзи – не мають оптичної сили, тобто не змінюють конфігурації зору людини. Використовуються як захист від сонця або для зручності роботи з комп’ютером.

2. Монофокальні лінзи – мають одну оптичну силу, тобто одне-єдине налаштування на всю поверхню лінзи. Найбільш популярні, їх обирають пацієнти з короткозорістю, далекозорістю чи астигматизмом.

3. Біфокальні лінзи – мають дві та більше оптичних сил. Використовуються, коли людина погано бачить предмети як зблизька, так і на відстані. В залежності від того, куди падає наш погляд, на лінзі розташована різна зона та конфігурація корекції зору: знизу лінза сформована для читання тощо.

4. Прогресивні лінзи – удосконалена версія біфокалів. Переходи між зонами зору більші в діоптріях, проте теж плавні та комфортні.

5. Сферичні лінзи – випуклі окуляри, що нагадують кулю. Зір спрямовується через центр, а зображення на периферії здається викривленим. Проте такі лінзи впливають на зовнішність пацієнта та очі можуть втратити пропорційність щодо обличчя, бути більш великими, меншими або непропорційними.

6. Асферичні лінзи – більш зручна та естетична форма лінз, підходить для корекції майже всіх патологій зору. Ці лінзи тонкі, легкі та витончені. Насправді вони велике досягнення для людства та хоча зараз є нормою для споживача, наші бабусі й дідусі не застали таких новацій. Структура цих лінз є досить складною з точки зору геометрії, проте саме вона здатна забезпечити чітке та яскраве зображення для людей з вадами зору, при цьому не впливає на естетичне сприйняття себе.

«АЙЛАЗ-Оптика» пропонує нашим пацієнтам великий вибір різноманітних сучасних форм оправ для будь-яких з представлених лінз, що можна замовити за індивідуальним рецептом або ж обрати з тих, які є в наявності. Головне перед цим проконсультуватися з офтальмологом і користуватися точними параметрами та оптичною силою окулярів. Будьте здорові!

 

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ! 

Поставте питання лікарю-офтальмологу 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Клініка «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01