Виходячи зі специфіки захворювання та основних причин його виникнення й загострення, є кілька цільових аудиторій:

  • пацієнти, які перенесли офтальмологічні операції (особливо рефракційну корекцію, видалення катаракти та ін.);
  • пацієнти, які носять контактні лінзи;
  • пацієнти, які через професійну діяльність проводять багато часу за комп’ютером або управлінням механізмами (ця діяльність провокує зниження частоти моргання та призводить до сухості очей), працюють на відкритому повітрі або в умовах, де є турбулентні потоки повітря, наприклад кондиціонування;
  • жінки старшого віку (хвороба сухого ока частіше зустрічається у жінок через гормональні коливання);
  • окрема аудиторія – пацієнти, які не належать вищезазначеним групам, але через загальні умови довкілля, дієту або стан здоров’я мають невиражений синдром сухого ока. Іншими словами, відчувають певний дискомфорт в очах, але ще не мають мотивації системно лікувати його.

Основні причини синдрому «сухого ока»

Найбільш поширений і простий метод лікування сухого ока – застосування штучної сльози (краплі) або харчових добавок. Але в цьому випадку маємо три аргументи, про які варто пригадати пацієнтам:

1) системність застосування – пацієнт щоденно довічно має застосовувати препарат, тобто фактично якість життя залежить від препарату/аптеки;

2) вартість такого лікування є відносно низькою, але якщо розрахувати вартість річного запасу препарату, то виявиться, що системне лікування є більш вигідним;

3) очні краплі – симптоматичне лікування, що не впливає на причину виникнення захворювання. Харчові добавки дещо корегують загальний стан, але не впливають прямо на проблемну ділянку.

Зволожувачі поверхні ока діють аналогічно краплям, але мають більш тривалий термін дії (фактично, як гідрогелева плівка, що розташована всередині ока), але й вищу вартість.

Саме тому наразі ми пропонуємо своїм пацієнтам апаратне лікування сухого ока IPL. Порадьтеся з лікарем вже сьогодні та покращте життя якісним комфортом здоров’я ваших очей!

 

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ! 

Поставте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Клініка «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01