Офтальмологи провели дослідження, що включало курців і некурців, які наносили одну очну краплю Hyabak на одне око та одну очну краплю EvoTears на друге око 4 рази на день протягом 2 місяців. Вчені оцінювали параметри стану очної поверхні, щоб визначити вплив крапель різного складу на слізну плівку, мейбомієві залози й товщину епітелію рогівки.

Якщо говорити більш професійною мовою, у цьому дослідженні автори вивчали вплив куріння тютюну на розвиток хвороби сухого ока та оцінювали переваги лікування гіалуронатом натрію (ГН) і краплями з напівфторованим алканом (НФА). Наші пацієнти з діагнозом сухого ока точно знають всі особливості та нюанси лікування цієї патології.

На початковому етапі клінічний діагноз хвороби сухого ока був поставлений у 100% курців, які брали участь у дослідженні. Попри те, що прояви сухого ока зменшилися при лікуванні обома краплями, тільки з НФА було пов’язано покращення епітелізації (за даними забарвлення рогівки флюоресцеїном), товщини ліпідного шару та часу розриву слізної плівки.

Отже, куріння може бути вагомим чинником ризику виникнення хвороби сухого ока та дисфункції мейбомієвої залози, в той час як місцева терапія НФА може покращити, але не повністю скасувати зміни рогівки.

Тому на сьогодні паління повністю пов’язане з сухістю очей, дисфункцією мейбомієвих залоз і витонченням епітелію рогівки. Ми рекомендуємо нашим пацієнтам серйозно ставитися до свого здоров’я та порадам офтальмологів і не вважати сухість очей незначною дрібницею. Дим активно руйнує слизову оболонку наших очей, а тому, якщо ви вже помічаєте проблеми із зором – терміново зверніться до лікаря-офтальмолога!

Сучасна офтальмологія пропонує професійне розв’язання питань сухості очей від крапель до застосування імпульсного світла, що допомагає відновити ваш комфорт і повернути здоров’я вашим очам. Звертайтеся вчасно та бережіть себе!

 

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ! 

Поставте питання лікарю-офтальмологу 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Клініка «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua 

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01