лікарка-офтальмолог медичного центру «АЙЛАЗ»
Рабок Тетяна Миколаївна

Рабок Т.М. - Небезпечні захворювання очей, що розвиваються безсимптомно

Більшість офтальмологічних захворювань супроводжуються яскравою клінічною картиною з характерними скаргами, але деякі з них здатні призвести до сліпоти та можуть довгий час ніяк не проявляти себе, виявляючись вже на пізніх стадіях.

До таких захворювань відносяться периферичні дегенерації сітківки. Це «стоншення» периферичної частини сітківки, що, як правило, ніяк не проявляє себе та є знахідкою наших спеціалістів при огляді очного дна з широкою зіницею. При цьому вказана патологія може стати причиною розривів і відшарування сітківки із втратою зорових функцій. При виявленні таких дегенерацій в офтальмологічному центрі «АЙЛАЗ»  проводять лазерну коагуляцію сітківки, профілактуючи її відшарування.

Друга за частотою патологія з мінімальними скаргами на початковому етапі – це глаукома.

Такі симптоми, як біль, тяжкість в очах, райдужні кола та світлові ореоли бувають лише за високих показників очного тиску. На ранніх етапах підвищення внутрішньоочного тиску, зміни поля зору та структури диска зорового нерва в оці можна визначити при профілактичному обстеженні в офтальмолога.

Ще одне захворювання, яке на початкових стадіях може протікати безсимптомно – це вікова макулярна дегенерація. Коли з’являються скарги на погіршення гостроти зору, спотворення прямих ліній перед очима, випадання ділянок тексту та інші, то йдеться вже про розвинену чи таку, що далеко зайшла, стадію захворювання. Діагностика зазначеної патології проводиться за допомогою спеціального високочутливого методу – оптичної когерентної томографії.

Всі захворювання на початкових етапах лікуються краще та легше, тому необхідні профілактичні щорічні огляди у офтальмолога, бажано в клініці, що має для цього весь спектр потрібного обладнання. Бережіть себе!

Логотип АЙЛАЗа

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ!

Поставте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Офтальмологічний центр «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01