Хірургія катаракти - ціна питання

Вартість будь-якої операції включає видатки на обслуговування обладнання, витратні матеріали та роботу спеціалістів. Можна використовувати різні витратні матеріали, більш або менш дорогі. Звичайно, якість операції багато в чому визначається саме цим.

Так, при хірургії катаракти застосовуються ультразвукові прилади, що подрібнюють помутнілий кришталик та аспірують його з ока. Ультразвук чинить певну травматичну дію на задню поверхню рогівки, тож її необхідно захистити. Для цього використовуються спеціальні стерильні гіалуронові гелі, ціна яких значно різниться. Чим щільніший кришталик і чим потужніші використовувані енергії ультразвуку, тим більш в’язкими та дорогими мають бути гелі. Це підвищує вартість операції, але й поліпшує результати. Тому уникнути цих витрат ніяк не можна.

Деякі медичні центри обслуговують обладнання власними ресурсами. У центрі офтальмології «АЙЛАЗ» обслуговування професійної техніки проводять лише представники компанії-виробника – причому не за фактом зламу, а як регулярний сервісний контроль. І це теж витрати, що, на нашу думку, є обов’язковими – це елемент надійності.

Робота хірурга, залежно від його кваліфікації та стажу, досвіду й кількості проведених операцій, також оцінюється по-різному. В «АЙЛАЗі» оперують хірурги вищої категорії зі стажем понад 30 років, які проходили підвищення кваліфікації та продовжують це робити у найліпших медичних центрах світу. Навчання – дорогий процес, що також є обов’язковим.

Хірургічні маніпуляції виконуються в операційному блоці, та у різних медичних центрах він організований по-різному. Стерильність приміщення та ідеальна чистота інструментів – запорука безпеки й успіху операції. Є медцентри, що організовані у пристосованих приміщеннях, іноді це навіть виділені з житлового фонду площі. Проте ідеальна стерильність операційної – свята святих хірургії ока.

У центрі офтальмології «АЙЛАЗ» в операційних залах встановлено систему ламінарних потоків. Це означає, що на все операційне поле, зокрема й пацієнта, інструменти, обладнання та асистентів, подається потік стерильного повітря, що виключає потрапляння нестерильного повітря ззовні.

Це дуже дорога система, але саме так мають бути влаштовані сучасні операційні. На сьогодні операційна «АЙЛАЗу» є унікальною серед офтальмологічних операційних в Україні.

Стерилізація інструментів – окрема тема. Вона також може бути організована по-різному. Важливо забезпечити не лише стерильність, але й повну апірогенність інструменту (відсутність продуктів метаболізму мікроорганізмів): він має бути ідеально очищений за допомогою дистильованої води та ультразвуку. Інструменти проходять плазмову стерилізацію. Це дорогі системи очищення, проте вони дозволяють нам досягати найвищих стандартів стерилізації інструментів.

«АЙЛАЗ» – офтальмологічний центр, в якому дотримані усі вимоги та принципи госпітальної гігієни. Ми контролюємо все, що відбувається у будівлі в цілому, так що системи каналізації й водопостачання не перетинаються. Це дуже важливо, але й водночас дорого.

У будівлях загального призначення із виділеними під медичний центр приміщеннями контролювати процес правильного розміщення лікувальних і хірургічних блоків неможливо. Адже як медцентр, так і решта 20 поверхів підключені до однієї системи каналізації та водопостачання!

В офтальмологічному центрі з операційним блоком дорогим процесом є також організація реанімаційної та анестезіологічної служби. І хоча очні операції проводяться під місцевою анестезією, супровід досвідчених анестезіологів необхідний. У медичному центрі «АЙЛАЗ» ми готові до будь-яких поворотів подій, і якщо вони все ж таки трапляються, здатні допомогти пацієнтам навіть у непередбачуваних ситуаціях. Тому очні операції в нас виконуються, зокрема, пацієнтам із тяжким загальним станом здоров’я. У нашому медичному центрі є стаціонар, що може знадобитися для таких випадків. А це також вкладення та витрати.

Вже шостий рік поспіль в «АЙЛАЗі» діє програма підтримки українських пенсіонерів. Вона передбачає спеціальні цінові умови на операцію катаракти за допомогою сучасного методу факоемульсифікації. Операція включає: консультації фахівців (хірурга та анестезіолога), операцію на сучасному швейцарському устаткуванні Oertly, інтраокулярну лінзу (ІОЛ), одноразові витратні матеріали іноземних виробників, що безпосередньо впливають на якість операції та швидкість відновлення пацієнта після проведеного лікування, необхідні медикаменти та післяопераційне спостереження протягом місяця.

Використання ліцензованих гідрофільних інтраокулярних лінз дає можливість встановлення лінзи через мікротунель 2.2 мм. Край лінзи розроблений таким чином, що створює перешкоду утворенню вторинної катаракти. У лінзі є вбудований фільтр, який захищає сітківку ока від впливу ультрафіолетових променів.

Операцію проводять хірурги з рівнем експертного класу.

Така процедура дозволяє за один день безпечно та з комфортом відновити зір.

Загалом при підготовці до операції та під час її виконання дуже важливим, на нашу думку, є комфорт пацієнта. З кожним пацієнтом в операційній працюють 8 осіб. Це людські ресурси, що забезпечують чітку роботу та комфорт для пацієнта. Весь наш медичний персонал пройшов спеціальну підготовку, навчання та знає свою справу.

Операція – відповідальний захід, що робиться один раз, тож необхідно забезпечити найвищий рівень безпеки, точності й комфорту.

Важливо!

Ми не можемо дозволити собі хибну економію.

Не слід ризикувати здоров’ям пацієнтів заради солодкого слова «знижка»!

Програма для пенсіонерів з видалення катаракти діє до 31 травня 2024 р. включно.

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ!

Поставте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Офтальмологічний центр «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01