1

Бойові дії, викликані війною, що веде проти України терористичний режим рф, призвели до значного зростання травм очей. Основна причина травм – вибухи та потрапляння в очі різних уламків, осколків, хімічних речовин тощо. Саме тому тема медичної допомоги пацієнтам з бойовими травмами очей набуває в нашому суспільстві та серед українських офтальмологів все більшої актуальності.

Відповіддю на ці виклики став семінар медичного центру «АЙЛАЗ», проведений 26 травня та присвячений бойовим травмам ока: офтальмологічній допомозі пораненим на першому етапі, первинній обробці очних поранень, небезпекам інфікуванням при різних видах травм очей, питанню покриття ока амніотичною оболонкою, посттравматичній глаукомі й катаракті та іншим темам.

Під час семінару фахівці офтальмологічного центру «АЙЛАЗ» поділилися досвідом і спільно розглянули особливості ведення пацієнтів з бойовими травмами очей. Колеги розібрали клінічні випадки своїх пацієнтів і надали професійні рекомендації щодо оптимальних стратегій дій з такими пацієнтами.

Була приділена достатня увага питанням лікарняної наступності у процесі ведення пацієнтів з бойовими травмами очей, оскільки в багатьох ситуаціях ефективність терапії визначається компетентною та злагодженою роботою всієї команди лікарів.

У мирний час і в умовах війни офтальмологічний центр «АЙЛАЗ» робить все можливе для профілактики, лікування та порятунку зору наших пацієнтів. Працюємо на своєму робочому місці!

Логотип АЙЛАЗа

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ!

Поставте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Офтальмологічний центр «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01