Що таке технологія ортокератології та чому вона така актуальна для дітей

Ортокератологія – зовсім незнайоме слово ще якихось 10 років тому. Це – технологія корекції зору, що здавалася неможливою: спати в лінзах вночі, а цілий день бачити на 100%! Хіба ж це можливо, яким чином, завдяки яким механізмам?

Коли у 2005 році офтальмологічний центр «АЙЛАЗ» привіз цю технологію в Україну та почав з нею працювати, було достатньо багато скепсису від лікарів і  недовіри від пацієнтів.

Сьогодні ця методика зайняла своє місце серед сучасних засобів і технологій корекції зору.

Ще б пак! Бо це працює, це зручно: лінзи, що одягаються на ніч, не викликають відчуття сухості очей, цілий день очі вільні, рогівка дихає, людина безперешкодно може займатися спортом, здатна бути настільки активною, наскільки хоче, не хвилюючись, аби щось не трапилося з окулярами чи денними лінзами.

Але справжній бум на ортокератологічні лінзи піднявся, коли з’ясувалося, що вони зупиняють прогресування короткозорості у дітей. Сьогодні доведено, що більш ніж вдвічі уповільнюється короткозорість у дітей, які використовують ортокератологічні лінзи!

Нічні лінзи історично почали своє існування у 2002 році, коли компанія Paragon пройшла всі клінічні випробування та отримала всі дозволи на застосування нічних лінз CRT. До речі, ці дозволи розповсюджуються на дітей і дорослих.

Спочатку можливості  нічних лінз були обмежені корекцією не більше ніж -4.0 діоптрій. Але за двадцятирічний період ми набули досвіду, технології розвинулися й тепер ми можемо значно більше! З’являються нові дизайни лінз, що розв’язують все складніші завдання.

Зараз ми підбираємо лінзи, враховуючи багато параметрів рогівки, та при цьому маємо змогу застосувати саме той дизайн лінз, що в кожному випадку зможе надати найкращі результати.

За останній рік в офтальмологічному центрі «АЙЛАЗ» з’явилися лінзи  DRL від французької  лабораторії Precilens і лінзи Alexa іспанського виробника Tiera.

Ці лінзи мають складнішу форму та можуть коригувати більші ступені короткозорості й астигматизму. Звичайно, вони потребують додаткового досвіду лікаря. Але за допомогою цих лінз можна коригувати й гіперметропію, й вікову далекозорість. Тож сучасний підхід до підбору ортокератологічних лінз – це суто індивідуальний підхід до вибору та підбору лінз.

Які переваги в ортокератологічних лінз? Звичайно, більша точність, більша безпека та ефективність. Тож час подумати про ортокератологічну корекцію для вас і вашої дитини!

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ!

Поставте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Офтальмологічний центр «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01