Допоможіть вашій дитині навчитися дотримуватися гігієни зору

Про очі

Під час дорослішання діти проходять багато етапів, що закладають основу для здоров’я зору на все життя. Ось чому так важливо, аби діти дбали про свої очі, а батьки заохочували дітей до гігієни зору.

Розглянемо кілька важливих позитивних звичок, що допоможуть дітям піклуватися про свої очі, поки вони вчаться та зростають.

Обмежте час перебування вашої дитини перед екраном

Увімкнення мультсеріалу «Свинка Пеппа» чи Ютуб-каналу «Кокомелон» може дати батькам таку необхідну перерву, але якщо робити це занадто часто, ваша дитина здатна зіштовхнутися з негативними наслідками. Фактично, тривалий час перед екраном пов’язують із короткозорістю, напругою очей і проблемами з фокусуванням очей у дітей.

Американська академія педіатрії рекомендує обмежити час перебування дітей перед екраном лише 1-2 годинами на день. Батьки можуть заохочувати здорові звички, відключаючи екрани під час їжі та перед сном. Крім того, багато батьків вважають, що кімнати з природним світлом є кориснішими за штучне освітлення.

Заохочуйте використовувати захисні окуляри під час занять спортом та ігор на свіжому повітрі

Діти часто отримують травми під час бігу та ігор, тож батькам слід очікувати багато таких ударів і синців. Однак травми очей часто набагато серйозніші та можуть навіть призвести до сліпоти. Захисні окуляри під час ігор на свіжому повітрі, незалежно від того, чи потрібні вашій дитині окуляри за рецептом, можуть зменшити ризик травми очей.

Продемонструйте важливість миття рук

Нещодавнє дослідження показало, що 28% випадків «рожевих» (запалених) очей трапляються у дітей віком 3-9 років. Діти, які часто миють руки й не труть очі, можуть знизити ризик «рожевих» очей та інших очних інфекцій.

Хоча не всі очні інфекції мають тривалий вплив на зір, вони можуть бути досить дратівливими й болючими для дітей. Навчіть дітей дотримуватися правил гігієни, демонструючи методи правильного миття рук.

Навчіть свою дитину вживати продукти для очей

Багато хто з нас у дитинстві чув, що вживання моркви може допомогти нам покращити зір. Насправді вітамін Е в моркві відіграє важливу роль у здоров’ї очей. Інші продукти, що покращують зір, включають арахіс, кеш’ю, лосось, тунець і листову зелень.

Як правило, продукти з омега-3 жирними кислотами, бета-каротином, лютеїном і зеаксантином містять вітаміни та поживні речовини, які підтримують здоров’я очей у будь-якому віці. Зверніть увагу на продукти, багаті цими поживними речовинами, під час планування ваших щоденних страв.

Заплануйте щорічні візити вашої дитини до офтальмолога

Один із найкращих способів сприяти здоровому зору на все життя – планувати регулярні огляди у дитячого офтальмолога. Щорічні візити до офтальмолога можуть допомогти стежити за напругою очей і навчити додаткових корисних для здоров’я зору звичок.

Більше інформації – у батьківській енциклопедії здорового зору у дітей.

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ!

Поставте питання лікарю-офтальмологу

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Дізнатися більше - 01

Офтальмологічний центр «АЙЛАЗ» www.ailas.com.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 364 10 01